stránky

22. 6. 2016

Zo zákulisia príbehov #5: Plot Bunnies


Už som sa zľakla, že Lyn a Moon na projekt Zo zákulisia príbehov zanevreli, ale máme tu novú časť. Piaty diel by som si vlastne medzi novinkami ani nevšimla, nebyť Adriána, nakoľko mám novinky zaplnené Game of Thrones citátmi z ⏩tohto blogu⏪.



Spisovateľské predsavzatia

Valentínsky špeciál

Obľúbená postava

Svet v tvojom príbehu



Najnovšia téma, číslo päť je: Plot Bunnies.
Čo je, sakra...
Teda, musím sa priznať, že som tento slovný zvrat nikdy nepočula a to píšem už pár rokov. Po asi desaťminútovom prehľadávaní rôznych serverov typu Urban Dictionary, som viac-menej pochopila. Malo by ísť o nápady na príbehy, ktoré vám znenaznajky škrtnú v mysli. Ako keď sa rozsvieti žiarovka. A vy ich jednoducho musíte využiť, keďže vám nedajú spávať. Ak som to správne pochopila.

Poďme sa teda vrhnúť na šesť otázok.

10. 6. 2016

Blogger alebo Blog.cz?


Vybrať si správnu doménu na blogovanie môže byť skutočne ťažké. Blogger, Blog.cz, Blog.skWordpress, Wix, Weebly, možností je naozaj veľa. Poďme sa spolu pozrieť na Blogger a Blog.cz, servery, ktorým my, Slováci a Češi najviac holdujeme.

Začínala som s Estrankami, keď som mala desať rokov. Na blogu o koňoch som vydržala asi 4 mesiace. V pätnástich som začala opäť blogovať a zvolila som blog.cz. Začnime preto tým.

blog.cz

výhody: Napriek tomu, že Blogger je už z princípu profesionálnejší, Blog.cz má viacero výhod. Najväčšími výhodami pre mňa sú uzavretá komunita a podpora užívateľov, ktorú by ste na Bloggeri hľadali márne. Váš článok sa zobrazí na hlavnej stránke, plus môžete siahnuť po Téme týždňa, s ktorou určite zožnete úspech.