stránky

24. 8. 2015

Epic reads book TAG


Ahojte. Na vyplňovanie TAGu musí mať človek tú pravú náladu, aby to len tak neodflákol. Dnes konečne tú náladu mám, vďačím za ňu jednému milému dievčaťu, ktoré napísalo skvelú recenziu na moju Wattpad poviedku. Normálne by som sa teraz najradšej vrhla na písanie môjho románu ;D
Takže ďakujem za "zatagovanie" Adriánovi z blogu Universe of Wonderful Books. Poďme na to,
otázky sú podľa mňa dosť ťažké, budem sa snažiť neodpovedať na všetky rovnako :D


1. Ak by si mohla pozvať jedného autora a ich jednu fiktívnu postavu na čaj, koho by si pozvala a čo by si podávala?

To je zložité, obľúbených autorov mám predsa dosť! Rozhodujem sa medzi Tolkienom a Martinom, pretože podľa mňa sú momentálne spolu s Eriksonom najlepší spisovatelia planéty a nik sa im nevyrovná (je mi ľúto, Potterheads..). No ak by to šlo, asi by som si vybrala Tolkiena. Lenže to by som musela mať po ruke stroj času...ibaže...nemá náhodou niekto rezervný stroj na cestovanie v čase? Stačí ten maličký. Zaplatím majland! ... Radšej vyvesím inzeráty.
Ak by som zohnala stroj času, určite by som si vyberala medzi troma úžasnými postavami, ku ktorým nejakým spôsobom vzhliadam - Arwen, Eowyn a Galadriel. Pravdepodobne by som si vybrala Eowyn, mám ju z tejto trojice najradšej. Podávala by som čaj podľa výberu hostí, s holandskými wafličkami.


2. Pre ktorú knihu si praješ, aby autor/ka napísal/a "prequel"?

Určite pre HP! Veľmi by ma zaujímal prequel z pohľadu Záškodníkov.


3. Ktoré dve postavy (nie z rovnakej knihy) si myslíš, že by spolu tvorili dobrý pár?

Hm...Seth (Fablehaven) a Meggie (Atramentový svet). V oboch je akási túžba po dobrodružstve a ich vlastnostnosti by sa mohli dobre prekrývať. 
Alebo Anastasia Steel (Päťdesiat odtieňov) a Basil (Horrostör). Toto druhé asi každému príde ako úplna kravina, avšak podľa mňa by si to nebohé dievča malo nájsť niekoho so zmyslom pre povinnosť a nie pracháča posadnutého kontrolou, ktorý nie je tak celkom normálny.


4. Ak by si narazila na tvojho obľúbeného spisovateľa v MHDčke, kto by to bol a čo by si povedala?

Ako som už spomínala v jednotke, obľúbených spisovateľov je viac. Ale pochybujem, že čo i len jeden z nich chodí MHDčkou. Jednoducho by som pozdravila, vybafla niečo ako: „Si môj veľký vzor.“ a požiadala o fotku. Tak by asi vznikla moja historicky prvá selfie v živote :D


5. Ktorá kniha ťa vtiahla do sveta čítania?

Ako prvá to bol HP, následne Fablehaven, najnovšie to bola trilógia Diamanty od Kerstin Gier, Tolkienov Hobit a Malazská kniha padlých, hoci som len pred nedávnom začala čítať prvý diel.


6. Incendio! Tvoja knižnica práve začala horieť. Ukáž knihu, ktorú zachrániš.

Zoberme to prakticky. Mám strašne nízky prah bolesti, takže fakt nestojím o to, že by som si mala nechať ohorieť ruky. Takže by som zachránila prvú knižnú sériu, čo najďalej od ohňa :D
Ku všetkým knihám mám totiž nejaký citový vzťah a v tej rýchlosti by som si nevedela vybrať. Buď by som pobehovala okolo a jačala „Pomóc!! Horia mi knihy!“ alebo si zachovala rozvahu a začala hasiť. Tie možnosti nie sú v ponuke?


7. V ktorom dystopickom svete by si chcela žiť, ak by si si musela vybrať? Prečo?

Musí to byť dystopický svet? Nie je to celkom môj žáner, vlastne som čítala iba Hry o život, Divergenciu a ak sa počítajú aj Piata vlna a Svetová vojna Z, tak aj tie, no nezdá sa mi, že by som ich tam mohla zaradiť. Ak hej, potom by určite vyhrala Svetová vojna Z, chcela by som sa stať lovcom zombíkov :D
Ak nie, tak si vyberám Hry. Rada by som bojovala za 13. obvod. V iných obvodoch by som dlho neprežila, pri mojom šťastí by ma vybrali do Hier, kde by som nemala takmer žiadnu šancu uspieť. Jedine nejak zmanipulovať ostatných, nech sa povraždia navzájom a potom sa na diaľku zbaviť posledného.


8. Ktorá je tvoja osobná najepickejšia kniha, akú si kedy čítala?

Pieseň ľadu a ohňa! Milujem tie epické konce a boje o moc a meče a bitky! A množstvo postáv, vymyslený kontinent. Keď si to predstavujete, chcete byť tam. Neviem, či som vôbec čítala niečo rozsiahlejšie a epickejšie. Najviac sa mi páčila trojka, kde väčšina mojich obľúbených postáv ešte žila.


TAG je u koncu, tentoraz nominujem dve blogerky: Neva Marsden (vďaka ti za poviedku k narodeninám a dúfam, že tento TAG už vyplníš..) a Zonia (snáď si ho ešte nerobila) :)

8 komentárov :

  1. Super odpovede! Som rád, že si ho spravila :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, tagy mám rada, takže nebol dôvod neurobiť ho ;)

      Odstrániť
  2. Vďaka za nomináciu, tento TAG som zatiaľ ešte nerobila (mala som to v pláne) :) Super odpovede. Fakt neviem čo by som spravila keby som stretla Rowlingovú v MHDčku... Skúsila by som zo seba niečo trápne vykoktať, napríklad: 'Strašne ťa obdivujem, milujem Harryho a si môj veľký vzor' ale ako sa poznám... nedopadlo by to s mojím prejavom dobre :D
    Mimochodom, všetko najlepšie! :3 Už trochu dávnejšie som si všimla že máš v profile namiesto 15 y.o. 16 y.o., ale nevedela som presne kedy :D Takže všetko naj :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo :)
      Tak by to pravdepodobne dopadlo aj u mňa :D
      Ďakujem veľmi pekne, bolo to 15. augusta.

      Odstrániť
  3. Skvelý článok. :) tieto tagy ma bavia čítať, príde mi že sa o človeku veľa dozvieš :D
    Inak, mám takú otázku. Tvoj blog sledujem už pomerne dlho, plánuješ sa niekedy "odanonymniť"? :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, drahý priateľu. Poznám ťa? Myslím tým; poznám ťa osobne?
      Vďaka za pochvalu, súhlasím, aj ja ich rada čítam. K tvojej otázke...môžeš to prosím konkretizovať? Mám sem pridať svoju fotku? (Tým by som predsa riskovala, že budem musieť platiť praskuté obrazovky!) Alebo zverejniť pravé meno? (To sa pravdepodobne nestane ;D)

      Odstrániť
  4. Skvelý tag, ďakujem za nomináciu, rozhodne sa do toho pustím čo najskôr (a tam si aj prečítaš moje odpovede, takže ti to nejdem sem dávať :D)
    Poďakuj mi za poviedku keď ju dokončím :D Ale nie, nemáš zač. Aspoň niečo si odo mňa dostala.

    OdpovedaťOdstrániť