stránky

8. 9. 2015

Music Obssesions ~ BrunuhVille

Ahojte! Dnes sme sa tu zišli pri slávnostnom otvorení novej rubriky, alebo teda skôr série článkov (čo by pripomína, že by som mala pridať niečo v rámci 13 dôvodov prečo). Séria článkov Music Obsession, v ktorej sa budem venovať jednotlivým interpretom a skupinám, ktoré mám rada a zoznamom obľúbených pesničiek, bude slúžiť ako na hudobné tipy. Veľa ľudí sa ma pýta, čo počúvam a tu je odpoveď.

Tajomstvo názvu hádam nemusím vysvetlovať, keď chcete, hoďte si to do prekladača.

Je mi cťou predstaviť vám predstaviť jedného úžasného skladateľa z Portugalska, ktorý tvorí svoju výnimočnú hudbu pod menom BrunuhVille. Inštrumentálna hudba sa v dnešnej dobe veľmi podceňuje, každý pozná iba Mozarta či Bacha, ak vôbec.

Hudba tohto chlapíka nie tak celkom môže niesť nálepku epická, aj keď epická (v zmysle komplimentu) naozaj je. No na Two Steps from Hell sa až tak neponáša.



Odporúčam vám pozrieť si jeho YouTube Channel, jeho hudba je úžasná a ak hľadáte inšpiráciu, môžte ju nájsť práve tam. Alebo celkovo v epickej hudbe :)
Aby ste si nemysleli, že tvorba od BrunuhVille je len taká suchá, to nie. Niektoré skladby dotvárajú krásne vokály speváčky Sharm.

Viem že BrunuhVille, inštrumentálna hudba či epická hudba nesadnú každému, záleží na osobnosti. Ale každý môže dať šancu aj niečomu, čo nepozná.

Poznáte BrunuhVille? Ak áno, bola by som vám veľmi vďačná, ak by ste mi napísali názor, alebo či počúvate nejaký iný druh netradičnej hudby ♥

13 komentárov :

  1. BrunuhVille poznám a jeho skladby (hello there Winterwolf) patria medzi moje srdcovky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja počúvam inštrumentálnu, najmä tú orchestrálnu od 15 rokov. Ľudia sa tomu strašne čudujú, pretože podľa vzhľadu ma skôr zaraďujú k inému hudobnému štýlu. Pandora Journey má zrejme najlepšie mixy takejto hudby. Vďaka týmto mixom som spoznala a veľmi obľúbila Two steps from hell.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež by som to do teba nepovedala. S TSfH súhlasím, spolu s Audiomachine sú kráľovia epickej hudby.

      Odstrániť
  3. Super článok & rubrika. Nejako som zistila, že BrunuhVille už odoberám, ale nikdy som to veľmi nepočúvala. Teraz som si seriózne pustila nejaké pesničky a musím povedať, že je to strašne super! Ďakujem za tip ^^

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je výborný nápad na rubriku :) BrunuhVille neznám, ale už jsem si od něj něco poslechla a jeho hudba se mi líbí :) Skvělý objev :) Děkuju za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, túto rubriku som plánovala už dlhšiu dobu :)

      Odstrániť
  5. BrunuhVille neznám, ale zrovna jsem si jednu písničku pustila a je nádherná. Na vážnou hudbu moc nejsem, ale miluju soundtracky k filmům. Nápad na tuhle rubriku je super. :)
    P.S. Už poslouchám druhou jeho písničku a zase se mi líbí, takže děkuji moc za tip :D
    Young, Wild and Free

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj? Soundtracky milujem aj ja. Som rada, že sa ti páči.

      Odstrániť
  6. Keďže pri písaní sa výborne rozmýšľa hlavne, keď počúvam podobný typ hudby, dostalo sa ku mne pár pesničiek aj BrunuhVille, ale najradšej mám asi Two steps form hell a John Dreamer. Často počúvam aj hudbu zo seriálov alebo s filmov. napríklad pred pár mesiacmi som sa poriadne namotala na soundtrack z Revenge: https://www.youtube.com/watch?v=aZCJWGTfrn8
    a the Originals: https://www.youtube.com/watch?v=gp3cJIZ48Z0

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za úžasné tipy :)
      Ak ti smiem ešte poradiť, skús napríklad Phantom Power Music alebo Gothic Storm *-*

      Odstrániť