stránky

9. 12. 2015

Vianočné priania tak, ako ich vidím ja

Noci sa predlžujú, obchody sú plné čačiek (dokonca už majú aj mandariky!), z rádia hučia otravné piskľavé pesničky, v škole začína byť opäť dusno a v telke beží tá stará známa reklama na Kofolu. Aj toto značí, že Vianoce sa nezadržateľne blížia. Sviatky pokoja sú paradoxne často plné stresu. Ale ja sa aj tak teším ako malé dieťa. Preto ten Adventure Time gif.

Ako som už písala, začínam s vianočnými článkami. Vianoce by si mnohí nevedeli predstaviť bez darčekov a keďže k týmto ľuďom patrím aj ja, rada by som sa s Vami podelila o svoj zoznam. Síce sú Vianoce o tom, ako potešiť blízkych, šťastie podstatného množstva ľudí závisí od hmotných vecí. A pre mňa je skôr vzácne, keď si človek na mňa spomenie a niečo mi podaruje, nezáleží či je to nejaký handmade pozdrav alebo aloe vera v črepníku.

Tak ako vždy, aj tento raz som vytvorila zoznam darčekov, ktoré by som si rada našla po stromčekom, alebo dostala od priateľov či vzdialenejšej rodiny.

Ale keďže som do názvu dala priania, začnem nimi.
Prvoplánovaný svätý pokoj som nakoniec odložila stranou. Postačí, keď sa na Štedrý deň s nikým nepohádam, pretože doteraz som to absolvovala každý rok. A veľa trpezlivosti by sa tiež zišlo :D

1. Luk

Samozrejme aj so šípmi a všetkými serepetičkami k tomu. Lukosteľba, spolu s vrhaním nožov a šachom sú totiž jediné športy, ktoré mám záujem.  
A navyše, mať vlastný luk, je epické.

2. Knihy

Silmarillion, Švedčina pre samoukov a Winter be my shield sú už objednané, ešte aby prišli včas.

3. Koss Porta Pro

Síce mám sluchátiek aspoň milión, mám na ne akúsi mániu. Ako keď ostatné baby chcú oblečenie a kozmetiku. A mne by ani nenapadlo chcieť niektorú z týchto dvoch vecí, pokiaľ teda nepočítam tričká s potlačou. Veď oblečenia mám plné skrine, čiže ho mám dosť. Fakt nechápem tých, ktorí chodia každý víkend nakupovať handry so slovami: "Žena nikdy nemá dostatok oblečenia." Ale má, verte mi, že má. A kozmetika je pre mňa zbytočnosť, keďže zastávam názor, že chémia ťa krajším neurobí.

4. Skyrim Legendary Edition

Síce ešte nemám prejdený celý Dragon Age (a ani tak skoro nebudem), hry sú ako knihy - nikdy ich nie je dosť. Dragon Age Inquisition a Skyrim sú údajne podobné, ibaže DAI má lepší dej a Skyrim grafiku. 

5. Tričko

Buď GoT tričko, alebo toto tričko. To už nechám na výber obdarujúcemu.

6. Elfské uši

Vážne, túto atrapu som raz videla na EBAYi a od vtedy ju neviem vyhnať z hlavy.

7. Kriedy na vlasy

Opäť niečo, čo som videla na EBAYi. Asi tam trávim primnoho času :D

8. Niečo, čo je nejak späté s vedou

Len škoda, že mikroskop, ktorým sa dajú pozorovať atómy nie je voľne dostupný a stojí majlant. (alebo majland?)
Alebo by som sa možno mala viac učiť slovenský romantizmus.

9. Dračia náušnica

Tento zázrak mi učaroval. 


Článok mal pôvodne slúžiť na inšpiráciu, no počas jeho písania som si uvedomila, že nie veľmi veľa ľudí by sa takýmto veciam potešilo :D

No a čo vy? Čo si želáte pod stromček?

13 komentárov :

  1. Supiš. No a čo by som si želal ? U mňa je to jasné....knihy :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja takmer vždy chcem len knihy, už sa mi to zunovalo. Teraz by ma asi tak veľmi nepotešili.

      Odstrániť
  2. Vidíš, Star Wars meč by sa zišiel :D Kníh nie je nikdy dosť... ani času na ich čítanie. Ja zastávam názor, že žena nemá nikdy dostatok oblečenia... aktuálne mi v šatníku chýbajú komiksové motívy, pred nedávnom som trpela nedostatkom tričiek s názvami alebo logami mojich obľúbených skupín... vždy sa niečo nájde. A tá náušnica je úplne perfektná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď spomínaš meč...pripomína mi to časy, kedy som si šetrila na originál Oathkeeper (zo stránky valyriansteel.com).
      S tým časom na čítanie súhlasím. Škoda, že má deň len 24 hodín.
      Tak potom v tom tvrdení máš chybu - niektoré ženy nikdy nemajú dostatok oblečenia. Poznám totižto kopu dievčat (vrátane mojich spolužiačok či mňa) a žien, ktoré si na oblečenie nepotrpia, alebo im stačí to kvantum, čo majú. Čím viac toho máš, tým menej filozofuješ, čo na seba hodiť.
      Ja som si tiež chcela kúpiť Sabaton tričko...ale asi by na mňa Bia G. hľadela krížom :D

      Odstrániť
    2. Opravujem sa. Pôvodne to malo byť tvrdenie čisto o mne, ale teraz si uvedomujem, že to tak bohužiaľ nevyznelo... mala by som popracovať na svojich vyjadrovacích schopnostiach :D
      Nech si hľadí koľko chce, hlavne že máš tričko ktoré si chcela.

      Odstrániť
    3. A ja sa opravujem: čím viac máš, tým viac filozofuješ. Tak to dáva zmysel :D
      Ale zasa to tričko tak veľmi nechcem :D radšej by som brala renesančné šaty.

      Odstrániť
  3. Omg, omg :D ja som akurát v septembri po festivale na Červenom kameni kameni fňakala, že chcem na Vianoce luk! A raz si ho aj kúpim, ale musím ísť na to postupne, najprv zrkadlovka a potom luk :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už ho chcem asi dva roky :D
      Tak nech sa ti to splní :)

      Odstrániť
  4. hah a ja som si kopu GoT tričiek priniesla z Londýna! :D moja škodoradosť teraz nemá hraníc :D ale nie snáď si nejaká nájdeš pod stromčekom :)) po kriedach na vlasy som túžila tiež až kým ma nevytrhlo z reality, že sú potom po celom oblečení, takže vďaka nie :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D
      Mne sa totižto páčia farebné výstredné vlasy, ale takto som nad tým ešte nepremýšľala. Videla som ich na internete, ani netuším, aké majú konzistenciu. Ale ďakujem za upozornenie :)

      Odstrániť
  5. Knihy, knihy, knihy. Na tomhle přání se shodneme :)

    OdpovedaťOdstrániť