stránky

1. 5. 2015

Social Media Book TAG

Ahojte :) Prichádza jedno z najkrajších období v roku. Majstrovstvá sveta v hokeji! Konečne! *kupuje dresy Slovenska, Švédska a Fínska*

Pôvodne som plánovala pridať jeden z tých "sťažovacích článkov", kde by som pekne od srdca vyjadrila, čo si myslím o ľuďoch, ktorí príčinou nedostatku originality kopírujú Vašu osobnosť a nápady, ale nakoniec som bola nominovaná do TAGu (konkrétne Barborou z blogu Zonia's World, vďaka:)) a tak som sa rozhodla vyplniť ho.
A preto, bez zbytočných okolkov začnime...


Twitter: Tvoja najobľúbenejšia knižka pod 200 strán.
200? To naozaj neviem. Mám celkovo problém s čítaním kníh pod 400 strán, vždy nevózne poškuľujem na poradie strany, ktorú momentálne čítam a potom zalamujem rukami nad tým, že mám danú knižku už takmer prečítanú, hoci som ju začala čítať pred jedným, dvoma dňami. (Táto situácia nastáva iba v prípade, že ma kniha baví. Ak ma nebaví, som rada, že mi do konca chýba len tak málo strán a potom budem môcť konečne čítať niečo normálne :D)
Ale keď už si mám nejakú zvoliť...bude to moja učebnica dejepisu z minulého ročníka (musela som kupovať novú, lebo som ju "stratila", potom sa však objavila u jedného z mojich spolužiakov, takže mi zostala), ktorá u mňa plní funkciu knihy :D


Facebook: Knižka, do ktorej ťa všetci nútili.
Ghostgirl. Na základe recenzií, mnohých odporúčaní a pozitívnych ohlasov som si ju požičala od kamošky a musím uznať, že ak by som si ju kúpila, bola by len ozdobou mojej poličky, pretože jediné, čo je na tejto knihe dobré, je jej fantastické grafické spracovanie.

Tumblr: Knižka ktorú si čítala, keď ešte nebola populárna.
V súvislosti s touto otázkou mi napadá len Piata vlna, ktorá u nás vlastne priveľkú slávu nezažila. Kúpila som si ju iba pár dní po vydaní a som celkom zvedavá na jej plánované filmové spracovanie.
Youtube: Knižka, ktorú si praješ vidieť sfilmovanú.
Potešilo by ma vidieť Mariotových dedičov ako film. Až na to, že to je len moje zbožné prianie... No čo už, slovenskí spisovatelia to majú poriadne ťažké.

Myspace: Knižka, ktorá sa ti páčila keď si bola mladšia, ale teraz by to už bolo asi inak.
Moje mladšie ja bolo totálne zbláznené do koní a hltalo každú knihu s touto tématikou, ale teraz mi prídu nudné a bez poriadnej zápletky, iba zbytočne zapadajú prachom.

Goodreads: Ktorú knižku by si všetkým odporučila?
Moje odporúčania sa najčastejšie týkajú Piesne ľadu a ohňa, ale ani túto sériu by som nedoporučovala čítať každému. Podľa mňa by mali všetci skúsiť Pána prsteňov. Alebo Tolkiena celkovo. Jeho knihy sú pútavé a celkovo veľmi dobré. A navyše, nemusíte si prečítať Hobita, aby ste pochopili Pána prsteňov (hoci sa tak niekde uvádza). Stačí prejsť prológom, kde je všetko vysvetlené.


Ask.fm: Na ktorú knihu sa ťa ľudia najviac pýtali?
Na moje veľké, preveľké sklamanie sa ma najväčšie množstvo ľudí vypytuje na Divergeciu.
Čítala si Divergeciu? A Rezistenciu? Však je Divergencia úžasná? Tris je tak odvážna, chcem byť ako ona...
Áno, čítala som Divergenciu. Áno, čítala som Rezistenciu. Ale nemyslím si, že to je úžasná knižná séria. Podľa mňa si ani nezaslúži nálepku "New York Times Bestseller", pretože ak mám byť úprimná, autorkin štýl ma vôbec nezaujal a Tris je najhoršia hlavná hrdinka, s akou som sa za celý svoj život stretla. Neprekonala ju ani Anastazia Steelová.
(Dúfam, že sa počas noci nestanem dcérou smrti kvôli kritizovaniu niečich obľúbených kníh... )

We heart it: Ktorá kniha pre teba má citový význam?
Všetky čo sa mi páčili, hh...
No dobre, možno nie všetky, ale určite Harry Potter, pretože mi pripomína "staré dobré časy", Fablehaven, pretože ma doviedol k fantasy, Pán prsteňov, pretože ma pred nedávnom úplne pohltila Stredozem a Pieseň ľadu a ohňa, pretože keď už som si myslela, že som bezcitná a nič sa ma nedotkne, prebudila vo mne toľko súcitu, o ktorom som ani nevedela, že ho mám...


Snapchat: Kniha alebo séria, ktorá ťa bavila len chvíľu, hoci si si myslela, že bude dobrá.
Nie je táto otázka trošičku sporná?? Nevadí. Mojou odpoveďou je...Hry o život a Nástroje smrteľníkov. Netvrdím, že sa mi tieto knihy nepáčili, práve naopak. Ale moju myseľ nezamestnali na dlhú dobu. Všetky knihy zo série Nástroje smrteľníkov (okrem poslednej časti) som prečítala do týždňa a čítanie som si naozaj užívala, no potom ma to prešlo a teraz sa neviem dokopať k prečítaniu Mesta nebeského ohňa.
Hry o život tiež nie sú zlé knihy. Ich kľúčová myšlienka- boj v Aréne je zaujímavá a originálna. Spočiatku som si nevedela osvojiť štýl písania a keď mi už tak neprekážal, nevedela som sa prekúsnuť cez milostný trojuholník, ktorý, mimochodom, začína byť už naozaj otrepaný. Ale to nie je podstatné. V konečnom dôsledku som mala na Hry veľmi pozitívny názor, ale teraz, keď ich niekto spomenie (či už knihu, alebo film), musím si v duchu pripomenúť, aby som na svoj zoznam povinností dopísala: zadovážiť si smrtiacu zbraň. Jednoducho sa mi nejakým spôsobom znechutilo to, že o nich každý trkoce.

Spotify: V ktorej knihe je hlavná hudba, alebo ktorú hudbu z knihy máš najradšej?
Hm...Rains of Castamere (Deště Kastameru). Bola spomenutá v ASoIaF (tuším aj s vypísaným textom ale neviem presne), aj hraná v Game of Thrones. Link TU.


A to je koniec. Ďalej nominujem Nevu Marsden z Frozen Spell. Som zvedavá na tvoje odpovede :)

13 komentárov :

  1. S tou Ghostgirl súhlasím, mne ju odporučila kamoška ale nudila ma. Vyzerá však pekne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne. Myslela som si že ma kvôli mojej pochmúrnej povahe zaujme, no nestalo sa tak. Som rada, že som do nej nič neinvestovala.

      Odstrániť
  2. Super odpovede :) Mrzí ma, že som ti prekazila plány na sťažovací článok. :D
    Aj ja som mala strašne rada konskú tematiku, ale teraz sme si so sestrou viac-menej vymenili úlohy a konské knihy ma už viac nebavia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D
      Ja som zbierala všetko s motívom koní. Oblečenie, obrazy, Schleich figúrky, nálepky...a písala som aj koníčkárske poviedky :D

      Odstrániť
  3. Super tag, úprimne súhlasím s tvojimi názormi (Divergencia, Ghostgirl, Rains of Castamere, Hry o život, Nástroje smrteľníkov...)
    No tak fajn, idem sa do tohto pustiť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám práveže rada, keď nejakú knihu rýchlo prečítam a desia ma skôr tie nad 400 strán.:D Inak, chystám sa čítať Hru o trónu, takže vďaka za všetko povzbudenie.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvelý tag :) má skutočne zaujímavé otázky..
    Mimochodom, aj som knihu pod 200 strán ešte nikdy nečítala. Okrem tých detských samozrejme. A otázky typu "Čítala si Divergeciu? A Rezistenciu?" počúvam tiež pomerne často, pritom ja takýto žáner kníh nemusím :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne ani veľmi nejde o žáner, dystopické knihy nie sú až také zlé, to len túto mám v zuboch :| :D

      Odstrániť
  6. Pekný tag..
    a pekný blog ale mne tu chýba to pripojenie sa k lokalite to Google friends či ako sa to volá a možno, že máš trošku úzky priestor na text ale to neber ako sťažnosť.. to ako píšeš sa mi páči a dala som ti sledovanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka :)
      Ja viem. Ten design nie je dokonalý, ale keďže html nie je môj veľký kamarát, šablóny si musím hľadať. A nájsť nejakú poriadnu je pre prehnane kritických ľudí (čiže mňa :D) problém.
      Ďakujem veľmi pekne.

      Odstrániť
  7. Skvělý tag i tvé odpovědi :) Hru o trůny a Pána prstenů bych taky všem doporučila :) A HP je taky mojí srdcovkou, protože jsem na něm vyrůstala :) A máš pravdu i v tom, že knížka, na kterou se i mě ostatní nejvíce ptají je Divergence :)

    OdpovedaťOdstrániť